Samla och lös dyra lån och…

Samla dyra lån

Har du många lån och krediter kan du få betala mycket i ränta varje månad. Genom att samla dina lån och lösa dyra krediter kan du sänka din månadskostnad med flera tusenlappar.

Att minska sina kostnader för dyra lån och krediter är enklare än många tror. Ansök om ett större lån med bättre villkor och sänk dina lånekostnader redan idag. Här tipsar vi om vad du ska tänka på för att få så fördelaktigt lån som möjligt. Börja med att räkna ihop exakt hur mycket pengar du behöver låna för att lösa dina nuvarande lån och krediter. Om du redan har bra villkor på vissa lån (som bolån) behöver du naturligtvis inte ta med dessa i beräkningen.

Du kan välja att bara samla ihop de allra dyraste och lösa dessa, men fördelen med att samla alla smålån och baka ihop till ett stort är att du får bättre överblick. Istället för många lån får du ett enda lån som ska betalas och detta minskar risken för att du missar någon faktura. Obetalda lån och krediter tenderar nämligen att bli väldigt dyra, så kan du minska risken för påminnelser och onödiga förseningsavgifter så är det bra.

Samla dyra lån och krediter

När du vet hur mycket pengar du behöver låna gäller det att jämföra olika alternativ. Det bästa är att jämföra lån online och på så vis hitta det billigaste lånet. Du kan ansöka om snabblån eller mikrolån men det mest förmånliga är ett privatlån med lägre ränta. Du kan ansöka om upp till 600 000 kronor och ett privatlån innebär att du lånar utan säkerhet.

För att få så bra ränta som möjligt är det bra om du kan visa upp hög kreditvärdighet. Vissa långivare har krav på att du ska ha fast inkomst, medan andra godkänner lån utan inkomstkrav. Du bör uppfylla vissa grundkrav som att du är svensk medborgare, minst 18 år (ibland 20 år, 21 år eller 22 år) och du bör helst inte ha några betalningsanmärkningar, även om det hos vissa kreditbolag går att få lån trots betalningsanmärkning.

Jämför och ansök om lån online

När du jämför ränta och avgifter för lån är det viktigt att se till både den nominella räntan och den effektiva räntan. Nominell ränta är en schablonränta och den kostnad låneföretaget, banken eller kreditbolaget begär för att låna ut en viss summa pengar. När man bakar ihop den nominella räntan med alla avgifter får man fram en något högre ränta och denna kallas effektiv ränta.

Då får du fram den totala kostnaden för lånet och därför är det den som du bör jämföra när du jämför långivares räntor. Hur lång återbetalningstid du får beror på hur mycket pengar du lånar. När du ansöker om lån online fyller du i önskat belopp och önskad återbetalningstid och så kan du se hur mycket din månadskostnad blir. När du har hittat det alternativ som är bäst kan du ansöka direkt online.

Lös de gamla lånen genast!

När du har fått godkänt på din låneansökan betalas pengarna ut till ditt konto ganska snabbt. Om du har ansökt tidigt på dagen är det inte helt omöjligt att du får pengarna redan samma dag. Annars kan det ta ett par dagar – i synnerhet om du ansöker på en helg eller röd dag. När du fått utbetalningen är det viktigt att du betalar av dina gamla lån och krediter så fort som möjligt.

Dels för att pengarna inte ska gå till annat än planerat och dels för att du ska slippa onödiga (dubbla) räntekostnader. När de gamla lånen är återbetalda har du alltså bara ett större lån som du ska betala av. Många känner sig mycket mer avkopplade när de bara har en räkning att betala varje månad -istället för en hel hög av fakturor för lån och krediter.