Samla ihop krediter till ett…

Samla dina krediter

Sitter du fast i en jobbig sits med dyra lån och krediter? Samla ihop dina krediter i ett billigare privatlån och spara stora pengar varje månad.

Många har ett antal skulder, lån och krediter och räntekostnaden för dessa kan bli hög om man räknar ihop den totala kostnaden. Ett sätt att förbättra din ekonomi är att samla lån och krediter och baka ihop dem i ett enda större lån, med bättre villkor. Genom att ansöka om ett privatlån med bra ränta kan du sänka dina lånekostnader med flera tusen kronor varje månad.

Om man går in och granskar räntan för varje enskilt lån står det snabbt klart att det finns utrymme för förbättring. Ränta är kostnaden du betalar för att få låna pengar eller utnyttja en kredit och vissa långivare tar väldigt hög ränta och avgift. Det mest förmånliga är förstås att betala tillbaka hela lånet eller skulden och på så sätt bli fri. Men för många är det omöjligt att med kort varsel få loss de extra pengarna som behövs.

Hitta bästa privatlånet med låg ränta

Och om du redan har en trängd ekonomi kan dyra lån försvåra läget ytterligare. Som tur är finns det alltid något man kan göra för att förbättra sin situation. Genom att samla krediter och lån i ett större lån med bra villkor får du bättre överblick över din ekonomi men även sänkta räntekostnader. Hur gör man då? Jämför flera olika privatlån (lån utan säkerhet, kallas även blancolån) för att se vilket som är billigast.

Enklast är att jämföra räntor och avgifter online. Var noga med att skilja på nominell och effektiv ränta. Nominell ränta är den årsränta som banken, långivaren eller kreditbolaget begär för att låna ut pengar. Denna brukar ofta anges som en lägre procentsats. Men det du verkligen ska intressera dig för är det som kallas effektiv ränta. Det är den faktiska ränta du betalar för att få låna och här finns alla avgifter medräknade.

Ansök om billigaste privatlånet

När du har hittat det billigaste privatlånet ansöker du enklast online. Ofta får du svar inom ett par minuter eller senare samma dag. Ett privatlån kan vara från 25 000 kronor upp till 350 000 kronor men vissa långivare kan låna ut ända upp till 600 000 kronor utan säkerhet. En del har krav på att du ska ha fast inkomst, medan andra medger privatlån utan inkomstkrav.

Det viktigaste är att du anses ha god betalförmåga och kreditvärdighet, så att låneföretaget känner sig trygga med att du kan betala tillbaka de lånade pengarna inom utsatt tid. För att ta reda på hur din ekonomi ser ut görs en kreditupplysning eller kreditkoll. Om du ansöker om privatlån utan UC görs bara en kreditförfrågning men du kan ändå ansöka om lån hos flera långivare.

Det är en fördel om du inte har någon betalningsanmärkning när du ska ansöka om ett nytt lån, eftersom du då får bättre villkor. Vissa långivare är mer flexibla än andra och det är möjligt att få privatlån trots betalningsanmärkning.

Hur fort får man pengarna?

När du ansökt om privatlån och fått godkänt betalas pengarna ut till det konto du angett. Detta kan ske redan samma dag, men det vanligaste är att du får pengarna någon dag senare. Om du ansöker om ett stort privatlån på helgen eller på röd dag kan du ibland behöva vänta tills nästa vardag innan pengarna betalas ut. När du fått pengarna kan du betala av (lösa) dina gamla skulder och krediter. Sedan betalar du bara tillbaka på det nya lånet.