Kreditlån med bra…

Kreditlån med bra ränta

Ett kreditlån är som ett kreditkort fast utan kort. Du ansöker om att få kredit och när du blir beviljad väljer du själv hur mycket av krediten du vill utnyttja – och när.

Vad är ett kreditlån och hur fungerar det? Det går till så att du ansöker om kredit på ett visst belopp och när du blir beviljad kredit kan du själv välja om du vill utnyttja hela eller en del av krediten. Du kan även välja att inte använda den alls. Kreditlån är perfekt om du inte vet exakt vilket belopp du behöver och det ger dig flexibilitet eftersom du kan flytta över pengar själv när du behöver.

Vad är ett kreditlån?

Kreditlån fungerar så att man betalar för den kredit man utnyttjar. Det kostar alltså ingenting att ha beviljad kredit som inte används. Till skillnad från kreditkort har du inget fysiskt kort, utan du flyttar istället över pengar själv från kreditkontot (via dator eller mobil) till ditt vanliga bankkonto där det finns kopplat betalkort eller kreditkort. På så sätt kan du snabbt och enkelt få loss så mycket pengar som du behöver.

Kreditlån utan säkerhet och kreditlån utan UC blir allt vanligare. Kreditlån utan UC innebär att kreditgivaren anlitar ett kreditupplysningsföretag istället för Upplysningscentralen. Det fina för dig som kund är att du då kan ansöka om kredit hos flera kreditbolag utan att det syns i något register. Istället för en kreditkoll per ansökan syns bara en kreditförfrågan.

Hitta kreditlån med bäst ränta

För att hitta det kreditlån som är mest fördelaktigt bör du jämföra ränta och villkor innan du ansöker om kredit. Du kan ansöka om kreditlån på allt ifrån 200 kronor och upp till 20 000 kronor (ibland ännu mer). Återbetalningstiden brukar ligga på 3-12 månader och vilken tid som är aktuell för dig beror på hur stor kredit du ansöker om och hur mycket av krediten du sedan utnyttjar.

Genom att jämföra lånevillkor, återbetalningstider och räntor kan du hitta det billigaste kreditlånet. Eftersom kreditlån är så flexibelt kan det vara ett smidigare alternativ till andra lån som smslån, privatlån, snabblån och andra smålån av typen blancolån. Det är inte omöjligt att få kreditlån trots betalningsanmärkning, men räkna med att du kan få acceptera något högre ränta.

Villkor för kreditlån

Några grundvillkor för att få kreditlån är att du är svensk medborgare och minst 18 år (ibland 20 år, 21 år eller 22 år – åldersgränsen kan variera). Du ska helst ha jobb och en ordnad ekonomi utan betalningsanmärkningar, men det som väger tyngst är din återbetalningsförmåga. Tänk på att det kan ofta vara enklare att få godkänt på ansökan om kreditlån om du ansöker om en lägre summa.

Utbetalning av kreditlån

Om du har konto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB eller någon annan stor bank går utbetalningen av kreditlån mycket snabbt. Ofta finns pengarna på ditt konto redan inom en timme efter att uttaget blivit godkänt. Om du begär utbetalning på kväll, helg eller röd dag kan det i vissa fall ta något längre tid innan dina pengar betalas ut. Kreditlån betalas ut även om banken har stängt – du måste alltså inte passa några ”banktider”.