Kreditkort med bra…

Kreditkort bra villkor

När du ska välja kreditkort gäller det att hitta ett med bra ränta och villkor. Ett bra kreditkort behöver inte vara dyrt och är guld värt för dig som kund.

För att hitta det bästa kreditkortet gäller det att jämföra ränta, årsavgift och villkor. De flesta kort brukar ha en kostnadsfri eller räntefri period och den kan vara exempelvis 30 dagar, 45 dagar, 50 dagar eller 60 dagar. Under denna tid kan du utnyttja krediten helt kostnadsfritt och om du handlar något och sedan betalar tillbaka inom tidsramen kan du njuta av alla fördelar med kreditköp.

Enklaste sättet att hitta kreditkort med bra villkor är att läsa recensioner och jämföra olika kort. Detta gör du enklast via en opartisk jämförelsetjänst online. Det första man kanske kommer att tänka på är årsavgiften och den bör givetvis vara så låg som möjligt. Se även till att skaffa ett kreditkort med låg ränta, så betalar du inte onödigt mycket för att handla på kredit.

Kreditkort med bra bonus

Vad är ett kreditkort? Ett bankkort fast med kredit. Du kan alltså handla för mer pengar än vad du har och detta kan vara bra om du är i behov av extra pengar snabbt. Ett kreditkort kan alltså fungera som ett alternativ till ett lån. Men det kan också innebära en risk om kortet används på fel sätt. Kreditkort kan ge bra översikt i din ekonomi och kan göra det enklare att planera din privatekonomi. Skaffa ett kreditkort med låg ränta och bra bonus.

Andra saker du bör jämföra är vilket bonussystem som kreditkortet är kopplat till. Ibland får man poäng på varje krona oavsett var du handlar och ibland är bonusen knuten till en enda butikskedja. När du har samlat bonus kan du använda poängen på olika sätt. Med vissa kreditkort kan du ta ut poäng i kontanter som ren återbäring (cashback) och med andra kan du köpa varor eller tjänster, som resor (Bank Norwegian kreditkort).

Rabatt och andra förmåner

När du handlar med kreditkort får du ofta rabatt hos vissa kedjor eller företag. Det kan vara så att kortföretaget samarbetar och erbjuder dig som kund att köpa produkter till extra bra priser. Om du köper en resa med ditt kreditkort kan du exempelvis få en extra hotellnatt på köpet. Det är också vanligt att kortföretagen erbjuder extra försäkringar – som reseförsäkring, bärgningsförsäkring eller tanka-fel-försäkring.

Ett kort som Re:member Flex är flexibelt och ger rabatt i över 300 webbutiker. Ett sådant kort är perfekt för dig som handlar mycket online. Om du reser mycket kan Diners Club eller American Express vara bra kreditkort, eftersom du ofta får rabatt på hotell och restauranger. MasterCard är en annan favorit och detta kreditkort är mycket omtyckt eftersom det accepteras i hög grad, runt om i världen.

Oavsett om du är ute efter låg ränta, förmånliga rabatter eller bra försäkringar finns det garanterat ett kreditkort som passar dig. Se bara till att betala av räkningarna i slutet av månaden, så att du alltid ligger steget före. Eftersom kreditkort har relativt hög ränta (om man jämför med lån) är det viktigt att du inte drar på dig för mycket skulder.