Appar som håller koll på…

budgetapp iphone

Behöver du hjälp med att hålla koll på dina utgifter så finns det några bra appar som kan hjälpa dig med det. Vi tar en titt på några populära ekonomi-appar.

Många budgetappar handlar om att spara och investera men det är inte alltid man vill ha sådana råd, utan bara en bra app som hjälper till att lista transaktioner och köp. Tyvärr tjänar apptillverkare stora pengar på att förmedla investeringar, så för att kunna använda en sådan app gratis får man leva med det.

Håll koll på din ekonomi med en app

Tink är en svenskutvecklad budgetapp. Med denna app kan du hålla reda på dina inkomster och utgifter på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Man kan kategorisera olika utgiftstyper och sedan analyseras allt automatiskt. Tink har också en antikapningsfunktion som kallas ID-koll, som varnar dig om något verkar bedrägligt osv.

Tink är gratis och du kan ladda ner och testa appen för Android eller för Iphone, om du känner att pengarna bara går upp i rök utan att du har koll och kontroll.

Mina utgifter är också en bra app som kan hjälpa till att hålla ordning på hushållsekonomin. Med denna app kan man skapa månadsbudgetar och kategorisera olika utgiftsformer så man lätt och snabbt får en bra översyn av ekonomin.

Mina utgifter är inte gratis men kostar endast 25 kr och det kan vara värt att kolla ändå, för 25 kr är inte mycket i det stora hela om man vill få ordning på sin ekonomi. Man kan ladda ner appen för Android eller Iphone.

Mint är en app som hjälper till att hålla koll på när räkningar skall betalas och ger en bra översyns på vad man spenderar sina pengar. Man kan sätta upp planer i Mint-appen som hjälper till att komma med tips så man kan dra ner på vissa kostnader och vad man kan spara in på.

Mint är gratis och finns både för Android och Iphone. Denna app kan vara bra att testa om man vill lägga upp sparplaner eller få tips på hur man kan minska sina kostnader.

Dreams är en sparapp som man kan ha som ett komplement till någon av apparna ovan. Med hjälp av Dreams lägger man upp sparplaner så man kan nå sin sitt sparmål. Man kan spara i fonder eller sparkonton och även i Dreamsfonden som har en historisk avkastning på 4,5% per år.

Dreams är gratis att ladda ner och finns både för Android och Iphone. Behöver du en knuff med att börja spara så kan Dreams vara ett bra hjälpmedel. Det är aldrig för sent för att börja spara.

Att tänka på när man laddar ner en ekonomiapp

Även om man laddar ner en ekonomiapp så är det i sig ingen quick fix. Man måste ändå själv se till att följa anvisningar och se till att hålla budget. En app är ingen mirakelmaskin som löser alla problem automatiskt. Det gäller att själv ta tag i saker.

Däremot kan en ekonomiapp vara ett bra hjälpmedel som hjälper till att hålla fokus på rätt saker, så man inte tar överilade eller dåliga beslut. Eftersom de flesta budgetappar är gratis så kan man testa helt utan någon kostnad.